Nieuws

Te huur: kantoorruimte Haarlem

10 March 2022

Er is bij ons op de Zijlstraat 78 per direct een kantoorruimte (34 m2) beschikbaar. Voor meer informatie kan je mailen naar willemijn@ceruttifilm.nl . Hieronder een aantal foto’s van de ruimte.

Lees meer

Prix Jeunesse & Unicef Special Prize

5 March 2022

Geweldig nieuws voor Eef Hilgers haar documentaire Vanaf Dat Moment Was Alles Anders. Niet alleen is de film finalist in Prix Jeunesse International film competitie, het is nu ook genomineerd voor de UNICEF Special Prize!Prix Jeunesse staat bekend onder de filmfestivals als ‘de Oscars van de kindertelevisie’. Munich, get ready!

Lees meer

Einde Week van het Vergeten Kind 2022: resultaten

22 February 2022

Morgen eindigen Het Vergeten Kind en Jason Bhugwandass een hele succesvolle Week 2022-campagne met de petitie overhandiging van maar liefst 134.010 handtekeningen voor het stoppen van de gesloten jeugdzorg aan staatssecretaris Maarten van Ooijen van VWS. Jason, Carlijn en Nienke gaan samen met Jamai de petitie overhandigen. Ook het slot wordt weer enorm goed opgepikt door...

Lees meer

Eerste internationaal festival voor documentaire HALF GESCHEIDEN een feit!

8 February 2022

JEF Festival is een belangrijk jeugdfilm festival dat in verschillende steden in België films afspeelt. JEF is trots om films te presenteren met eigenwijs karakter. Ze zijn een aanspreekpunt rond jeugdfilm voor beleidsmakers op nationaal en internationaal grond. Half Gescheiden is de jeugddocumentaire van Nina de Vriendt. De 15 minuut durende documentaire volgt negenjarige Levin....

Lees meer

Issue Award: Jason Bhugwandass

31 January 2022

Jason Bhugwandass is genomineerd voor de Issue Award 2022. ” De Issue Award is in 2010 in het leven geroepen door De Issuemakers om een organisatie of persoon te belonen die erin geslaagd is om op een opvallende, effectieve manier een onderwerp op de maatschappelijke en politieke agenda te krijgen. … De prijs wordt traditiegetrouw...

Lees meer

uitzending JASON herhaald

25 January 2022

Op 25 januari 2022 om 22:22 uur wordt de documentaire JASON, een film van Maasja Ooms, herhaald op NPO2. Dit jaagt opnieuw de aandacht voor de campagne aan, en helpt de campagne van het Vergeten Kind van JASON en van vele anderen, verder te brengen.

Trailer

Volg Jason op LinkedIn

24 January 2022

Nederland sluit in vergelijking met andere landen veel kinderen op. Tegelijkertijd behoren onze kinderen tot de gelukkigsten van de wereld. Gek is dat, toch? Dat gegeven is iets dat reflectie behoeft. We hebben geen reden om te concluderen dat het heel veel slechter met onze jongeren gaat, wel dat we heel beheersmatig te werk gaan. Zo ook terug te zien in het aantal uithuisplaatsingen. Het is een cultuuromslag die we moeten maken. De meeste kinderen die in de gesloten jeugdzorg belanden, horen helemaal niet opgesloten.

Volg Jason op LinkedIn: een ambassadeur met een vonkende missie de Gesloten Jeugdzorg af te schaffen. Lees dit sterke inhoudelijke artikel met suggesties voor oplossingen.