Of je worst lust

Ellen Vloet 17'

Brechtje (11) woont op een varkensboerderij. Het lijkt een heerlijke plek om op te groeien, met dieren en veel ruimte. Maar Brechtje denkt daar heel anders over. Het werk in de stallen is vies en het stinkt! En ze verveelt zich. Dit is geen plek voor een meisje vindt ze. Brechtje fantaseert daarom graag over een leven buiten de boerderij, een leven in de grote stad.

 

Ellen Vloet startte na haar opleiding Film Studies aan de Universiteit van Amsterdam als researcher voor documentaire. In 2012 ontwikkelde ze een filmplan dat werd geselecteerd voor Doc25, a nieuw initiatief van de publieke omroep dat jong talent ondersteunt. Deze documentaire portretteert de Nederlandse beeldend kunstenaar Florentijn Hofman en werd geselecteerd voor Het Nederlands Film Festival in 2013. Daarna reisde de film langs verschillende internationale filmfestivals in Azië.

In datzelfde jaar ontwikkelde ze een filmplan binnen de Kids en Docs workshop van Mediafonds, Cinekid en IDFA, onder leiding van Maaik Krijgsman en Mischa Kamp. Haar eerste jeugddocumentaire Of je worst lust beleefde haar première op IDFA 2013 en werd o.a. geselecteerd voor competitie op het DOXA International Film Festival in Vancouver en het Food Film Festival in Amsterdam.

Of je worst lust

1 October 2013

Eerste jeugddocumentaire van Cerutti Film is een feit: IFDA Offical Selection IDFA 2013 // Cinekid 2013 // Amsterdam Food Festival 2014 Brechtje (11) is een stoer meisje dat opgroeit op een varkensboerderij. Net als haar broer helpt ze mee in de stallen, maar Brechtje zet zich langzaamaan af tegen de agrarische omgeving. Waar ze vroeger...

Lees meer

Ellen Vloet – scenario en regie
Aage Hollander – camera
Tim van Peppen – geluid
Patrick Minks – montage
Benny Sings – componist
Pita de Leeuw – producent VPRO
Anna van der Staak – eindredactie VPRO
Willemijn Cerutti – producent

Het filmplan van deze productie werd ontwikkeld tijdens de IDFA Kids & Docs workshop en kwam tot stand met steun van het Mediafonds. In co-productie met VPRO.