Safiya The Movie

Safiya is een slim en vrolijk meisje van 11 jaar, die ontzettend veel houdt van dansen en acteren. Iets waar haar vader helaas nooit zo’n fan van is geweest. Sowieso hebben vader en dochter een moeizame relatie. Safiya’s ouders zijn namelijk jong al uit elkaar gegaan en haar vader was vroeger veel in aanraking met de politie en daardoor ook vaak afwezig. Toch probeert Safiya alsnog een goede band met hem op te bouwen.

Sinds twee jaar woont Safiya echter in een ander huis en in een nieuw, samengesteld gezin. En dat is wennen na jaren alleen met haar moeder te zijn geweest. Maar heeft het leven in haar nieuwe gezin heeft ook voordelen; want één van haar nieuwe zussen blijkt net zoveel van acteren te houden als Safiya!

In Safiya: The Movie vertelt Safiya haar verhaal via het maken van een eigen fictiefilm. Terwijl we haar in documentaire scènes in haar dagelijkse leven volgen, vertelt zij -geholpen door haar nieuwe gezinsleden- in een aantal korte fictie scènes haar levensverhaal. Zal Safiya haar droom om actrice te worden blijven volgen? Of betekent dat dat ze moet kiezen tussen de verschillende ouderfiguren in haar leven?
Regie en scenarioHuibert van Wijk
cameraFreek Zonderland
geluidLeleane Lindenaar
montageAugustine Huijsser
kleurcorrectieLaurent Fluttert
ResearchJill Mathon
eindredactie eo docsMargit Balogh
redactie eo docsSharona Buijert
productieCerutti Film – Willemijn Cerutti
productiePieter Cerutti, Josephine Houtman, Beau Buurstede
mediamanagementDaan Jansen

Laat een reactie achter