Tussen Mensen

Maasja Ooms 55'

33 jaar getrouwd. 19 sessies relatietherapie. Haarfijn legt maakster Maasja Ooms de gevoeligheden, aannames en frustraties bloot van wat er tussen twee mensen speelt.

De een wil door de ander gezien worden en voelt zich afgewezen, die ander is zich van geen kwaad bewust, ieder beleeft zo zijn eigen werkelijkheid. Maar in de stoel van de therapeut, weg van de dagelijkse beslommeringen, is het de dynamiek die opvalt. Tussen contact zoeken en afstoten, actie en reactie; hoe feller de een wordt, des te meer trekt de ander zich terug. Tot ze elkaar niet meer bereiken. Herkenbare patronen in vrijwel elke relatie. Vaak speelt het zich onder de oppervlakte en binnenshuis af. Nu zien we het openhartig, eerlijk en soms pijnlijk bij Ans en Chris.

Zie ook: www.tussenmensen.nl.

Maasja Ooms

Op televisie: Tussen Mensen

2 September 2015

Op dinsdag 7 juli 2015 om 22.55 uur zond de VPRO deze 2DOC documentaire uit op NPO2.  Inclusief de herhaling op zaterdagochtend 29 augustus trok deze film enorm veel publiek. Op twitter werd de film trending topic omdat er intens werd meegeleefd met beide personages.  Op Valentijnsdag (2016) is de film opnieuw herhaald in een thema-reeks met documentaires over de...

Lees meer

Maasja Ooms – regie, camera, geluid
Liza Kemman – research
Willemijn Cerutti – producent

In coproductie met VPRO.